To je svojevrstan Blog prije svega!

Hosting, što je to ?

ŽELITE LI SAČUVATI VRIJEME, NOVAC I ŽIVCE ?
Dizajnlab.com u suradnji sa partnerima predstavlja besplatan hosting koji morate isprobati jer je u mnogočemu bolji i brži od većine koje ćete platiti te nastaviti plaćati iz godine u godinu i to ne u malim iznosima dok će ovako povoljna opcija ostati za Vas potpuna nepoznanica kao što se nama dogodilo.
Mi smo dugo tražili – zato smo se odlučili o tome reći par riječi te Vam na taj način sačuvati vrijeme, novaca ali i živce. U tom dugogodišnjem pretraživanju i traganju stekli smo zanimljive partnere koje ćemo Vam na našim web stranicama predstaviti.

ŠTO JE JAKO VAŽNO KAD BIRATE HOSTING ?

Evo par činjenica na koje morate obratiti pažnju kad tražite hosting partnera, ali i par marketinških trikova kojima hosting kompanije pridobivaju vašu pažnju i na kraju vaš novac.

– brzina servera kojima se hosting služi i gdje su smješteni ti serveri ?
– koliko vam zapravo prostora treba za vašu web stranicu?

– koliko je brza podrška kad dođe do problema?

TRIKOVI KOJIMA HOSTIG KOMPANIJE PRDOBIVAJU VAŠU PAŽNJU
-niska cijena za prvu godinu korištenja, a poslije nabiju cijenu – a vi ako ne znate seliti stranice osuđeni ste plaćati preveliku cijenu .

Zašto bi?

-GoogleAdwords, Yahoo, Bing – promotivnim kuponima – koji vrijede samo za SAD ( a to vam ne kažu odmah !)

-promotivna cijena odnosi se na samo jednu web stranicu ! znači ne možete imati addon domene, subdomene i ograničavaju vam mail box prostor na minimum.

-dobra većina ne podržava besplatne domene kao što su: oo.gd, es.nf, ar.nf, cc.nf, in.nf, it.nf, mx.nf, ro.nf, ru.nf, uk.nf, webs.nf, .tk – nudeći vam besplatnu registraciju domene .com .net .info …. za prvu godinu, a poslije vam opet nabiju cijenu !

…za sada mi to pada na pamet na prvu … ima toga još … dopišem kad se sjetim 🙂

Naravno, treba uzeti u obzir kakvu web stranicu imate i što je sve potrebno za njezino nesmetano prikazivanje, kako ne biste zakupili hosting ( tj. prostor na Internetu) s bijesnim mogućnostima i karakteristikama koje nikad nećete iskoristiti – zašto bi plaćali nepotrebne resurse kad vam ne trebaju. Znači cilj je pronaći optimalan hosting za vašu web stranicu bez pretjerivanja niti performansi hostinga niti u cijeni.

Ako malo pretražite malo Internet u potrazi za hostingom, vjerojatno ćete naići na slijedeći popis hosting providera:

1.

2.

3.

4.

 

sa cijenama od 0,50$ – 3,25 $ MJESEČNO  i to je doista odlična cijena – ali – ALI -samo za prvu godinu korištenja poslije prve godine je 5,994-10,99$ MJESEČNO.

Naš BESPLATNI HOSTING PLAN  zadovoljava većinu tih performansi za početak svake web stranice, a BESPLATAN JE ! sad se bacite na matematiku i dobit ćete sasvim pristojnu novčanu cifru za pristojan niz godina ( koju možete sačuvati samo na hostingu), a tu je još domena koju također plaćate svake godine.

U slučaju nadogradnje zbog zahtjevnijih web stranica PLAĆENI HOSTING PLAN kod nas će vas koštati 11,98 $ za cijelu godinu, a ako se radi o doista zahtjevnim stranicama kao što su on-line rezervacije, on-line trgovine morat ćete posegnuti za ozbiljnijim performansama kao što su POSLOVNI HOSTING PLANOVI.

Isprobali smo i domaće i strane hosting providere-bili u zabludi da je bolje imati hosting u hrvatskoj bolji za naše stranice – ok, možda ima nešto istine u tome jer su web stranice brže ali i puno skuplje nego hosting sa serverima u Europi, Engleskoj ili Americi. Današnje tehnologije CDN servisi (Content Delivery Network) ruše sve granice i doista nije važno gdje su serveri smješteni – važno je da su brzi i  kvalitetnih performansi.

Ako želite znati više o CDN ( Content Delivery Network)  pročitajte naš članak – ŠTO JE CDN ?

Pogledajte našu najnoviju ponudu – WEB STRANICA S REZERVACIJSKIM SUSTAVOM

Pogledajte također naše web uratke – IZRADA WEB STRANICA – PORTFOLIO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *