Svojevrstan Blog prije svega!

Web stranica je neprekidan proces

Ako vam netko izradi web stranicu u smislu “proda” web stranicu i nestane iz vašeg života ostavljajući vam web stranicu u nasljedstvo uskoro ćete uvidjeti da nešto nije u redu i kroz neko vrijeme web stranica će vam samo donositi troškove i nerviranje.  Takva web stranica nećete sigurno ostvariti  svoju svrhu na Internetu, a vi ćete opet biti na početku, frustrirani s kojom tisućom manje u džepu.
Web stranicu treba održavati, maziti i paziti! Unosititi novi sadržaj i prilagođavati trendovima i standardima koji se stalno mijenjaju. Ne dozvolite da vam netko napravi web stranicu i nestane!

Web stranica se može prodati – al` se može i prodat

 …gdje sam to već čula 🙂

Na šta morate obratiti pažnju kod razgovora o izradi web stranice?

RESPONSIVE WEB STRANICA

Kao prvo web stranica bilo da ju već imate ili ju namjeravate dati izraditi – mora biti RESPONSIVE  ( vidljiva raznim rezolucijama: mobitelima, iPhonima, tabletima, Latopima). Ni ne pomišljajte  dati nekome raditi web stranicu, a da ona ne zadovoljava osnovno pravilo koje je danas imperativ i dio standard. Zašto? Odgovor je jednostavan, sve više ljudi surfa na mobitelima, rade na laptopima čak i tabletima pema tome prije će se dogoditi da će vašu web stranicu tada pronaći. Ako ju ne prilagodite raznim rezolucijama kao da je i nemate i  opasno razmislite o redizajnu postojećih web stranica.

NE PLAĆAJTE  PRESKUPE  HOSTINGE I DOMENE

Ne plaćajte preskupe hostinge ako za to nema potrebe – ukoliko se ne razumijete previše u hosting usluge super ste plijen da vam netko uračuna preveliki, preskup i neadekvatan hosting za vašu web stranicu. Želite li nešto više saznati o hostingu pročitaje naš članak – OTVORENO O HOSTINGU – HOSTING, ŠTO JE TO?

Neke domene su BESPLATNE da li ste to znali?

WEB STRANICA+HOSTING+SEO = USPJEŠNA WEB STRANICA

Ah, taj popularni SEO što je to i o čemu se tu ustvari radi?

SEO“search engine optimization”  predstavlja standard prilagođen tražilicama s ciljem što boljeg pozicioniranja tj. rangiranja na internet pretraživačima. To je proces kojim se želi dobiti što bolji promet tj. što više pregleda i što više posjetitelja. Optimiziranje stranice za tražilice je dugotrajan proces koji obuhvaća rad na kvaliteti same stranice te njezinu promociju, ponajviše kroz internet marketing.

Najglavnije internet tražilice su GoogleBing i Yahoo gdje se web stranice i ostali sadržaji- video, lokalne vijesti prikazuju i rangiraju bazirani na pametnim logaritmima koji se brinu tj. vode računa za važne i vjerodavne korisnike kroz sustav ključnih riječi i niz ostalih pravila kojih se tražilice strogo pridržavanju.

Više o  Search Engine Optimization (SEO) možete pročitati u našem članku – TA PREDIVNA RIJEČ SEO !

Leave a Reply

Your email address will not be published.