Svojevrstan Blog prije svega!

From the blog.

Kako ispeći dobru web stranicu

Oni koji se bar malo razumiju u kulinarstvo vjerojatno znaju kako ni jedno obično jaje nije jednostavno skuhati/ ispeći, a da ispadne fino i u duhu struke. Fascinirana pričom o pripremi jajeta, počela sam drugačije gledati na svijet oko sebe :). Isto vam je i s izradom web stranica. Na očigled i neki lagan posao postane složen kad se malo dublje uđe u bit i kad se želi napraviti ispravno i kako treba. Tako i umijeće pripreme jajeta daleko je od puke pripreme i na kraju uglavnom završi u stilu “pojest će se”, a netko na žalost to i pojede. (more…)

Što je CDN ?

CDN ( Content Deliver Networks) – u skoro doslovnom prijevodu ( koliko je to moguće ) znači – distribucija podataka, obično statičnog sadržaja kao što su fotografije, css, Javascript programa i drugih strukturalnih komponenti koje za svoj rad zahtijevaju puno vremena i samim time usporavaju rad web stranica. Znači, takav statičan sadržaj koji se rijetko mijenja šalje se putem mreža koje su kreirane na osnovu geografskog i nekih drugih specifičnih kriterija čijom se primjenom uvelike ubrzava protok informacija Internetom do krajnjeg korisnika. Web stanice se učitavaju puno brže jer se sadržaj web stanice ne učitava uvijek ispočetka i informacije (sadržaj) ne putuje  relacijom, originalni server —>krajnji korisnik, nego se podaci hvataju na krajnjim serverima ( CDN )  koji su geografski bliži krajnjem korisniku. Znači podaci su spremljeni kao na nekom oblaku ili oblacima  “Clouds” koji je najbliži krajnjem korisniku zbog toga brže podaci do njega i dolaze. (more…)

Hosting, što je to ?

ŽELITE LI SAČUVATI VRIJEME, NOVAC I ŽIVCE ?

Dizajnlab.com u suradnji sa partnerima predstavlja besplatan hosting koji morate isprobati jer je u mnogo čemu bolji i brži od većine koje ćete platiti te nastaviti plaćati iz godine u godinu i to ne u malim iznosima, dok će ovako povoljna opcija ostati za Vas potpuna nepoznanica kao što se nama dogodilo.
Mi smo dugo tražili – zato smo se odlučili o tome reći par riječi te Vam na taj način sačuvati vrijeme, novaca ali i živce. U tom dugogodišnjem pretraživanju i traganju stekli smo zanimljive partnere koje ćemo Vam na našim web stranicama predstaviti. (more…)

Web stranica je neprekidan proces

Ako vam netko izradi web stranicu u smislu “proda” web stranicu i nestane iz vašeg života ostavljajući vam web stranicu u nasljedstvo uskoro ćete uvidjeti da nešto nije u redu i kroz neko vrijeme web stranica će vam samo donositi troškove i nerviranje.  Takva web stranica nećete sigurno ostvariti  svoju svrhu na Internetu, a vi ćete opet biti na početku, frustrirani s kojom tisućom manje u džepu.
Web stranicu treba održavati, maziti i paziti! Unosititi novi sadržaj i prilagođavati trendovima i standardima koji se stalno mijenjaju. Ne dozvolite da vam netko napravi web stranicu i nestane!

Web stranica se može prodati – al` se može i prodat

 …gdje sam to već čula 🙂

(more…)

Web stranica s rezervacijskim sustavom

LET`S WORK TOGETHER !

Web stranica s rezervacijskim sustavom je naš projekt kojim želimo pridonijeti funkcionalnijem rezerviranju i prezentiranju hrvatske turističke ponude i smještajnih kapaciteta u turizmu. Rezervacijski sustav koji je integriran u ovu stranicu napravljen je posebno za ovu web stranicu i predstavlja kompletan rezervacijski on-line sustav bez kojeg danas ne može raditi niti jedna ozbiljna turistička agencija. Web stranica s rezervacijskim sustavom je zahtjevan projekt koji još uvijek razvijamo i prilagođavamo krajnjim korisnicima, zbog toga je nudimo u beta verziji po izrazito povoljnoj cijeni – jer Vas pozivamo na partnerstvo! (more…)